close menu

Voor farmaceutenVoor farmaceuten

Jadim ondersteunt uw werk, Jadim zorgt voor uw werk

Voor farmaceuten

U wilt dat patiënten uw product, middel of programma trouw blijven? Dat uw producten deskundig worden gebruikt?  Bent u op zoek naar een logistieke partner voor uw distributie? Of zoekt u juist hulp bij  de inrichting van uw softwareproces? Jadim is er voor u!

Jadim levert deskundige verpleegsters met 100 % kennis van het product. Zij zijn productspecialisten die speciaal opgeleid zijn of worden voor zowel uw programma of landelijke programma’s. Het belang van de patiënt staat hierbij voorop. De tevredenheid bij uw patiënt wordt hiermee verhoogt met als doel dat de patiënt uw producten blijft gebruiken of uw programma zal blijven volgen.  Zij zullen trouw aan uw product of programma blijven.

Wij ondersteunen u op landelijke en regionale patiënten programma’s door met u samen te werken en deskundige specialisten in te zetten. Jadim wordt het medische visitekaartje van uw patiënten programma.

Naast deze zorgdienst bieden we u ook logistieke ondersteuning bij de distributie. Wij zorgen ervoor dat uw producten en middelen op de gewenste plek aankomen met alle zaken die daar bij komen kijken.
U kunt zelf de keuze maken voor de partners waarmee wij werken. Zelf werken we met vaste partners, die we kennen qua kwaliteitslevering; Medizorg en Alliance Healthcare.

In de zorgketen van u als producent naar de consument, is in onze dienstverlening alles mogelijk. Van ondersteuning op patiënten trouw, productentrouw, distributie, organisatie, software-inrichting als sales.

Welke keuzes heeft u in onze dienstverlening?

  • Zorg door verpleegkundigen; het daadwerkelijk doen van de verrichtingen bij patiënten
  • Logistieke planning van het middel; alles wat te maken heeft om het medicijn bij de patiënt te krijgen
  • Software;
  • Inrichting; de architectuur, bouwtekening van uw dienstverlening
  • Bijwerkingen; het standaardiseren van de bijwerkingen in software conform de wettelijke voorschriften
  • Medisch callcenter; contact met de patiënt, kan op verschillende manieren ingezet worden, als nazorg, als controle, voor advies etc.